Nu är det en skild sak om man har flera nummer i sin VoIP eller ATA-burk eller om man kör med a,b och c. I det senare fallet måste man gå in på Cellips nätsida och generera a, b och c-nummer (till samma utåt synliga nummer). Då får man skilda lösenord för a, b och c. Om jag har numret 123456 så genererar Cellip parallellnumren 123456a, 123456b och 123456c som ENBART inom Cellip syns som skilda nummer. Därefter programmerar man sina VoIP och ATA-burkar med dessa nummer. Burk 1 med 123456a och motsvarande lösenord, burk 2 med 123456b och dess lösenord osv. Då dessa tar kontakt till servern på Cellip så behandlas de som skilda telefonnummer men ihopkopplade så att då nån ringer 123456 (utan a, b eller c) så ringar alla dessa telefoner. Samtalet kopplas till den telefon som lyfter luren först. Om man ringer ut så kan man göra det via vilken telefon som helst men mottagaren ser enbart numret 123456.
I en VoIP-telefon (eller ATA=AdapterToAnalog) kan man ofta sätta in många telefonnummer till olika operatörer men det är en annan sak. Inte stor idé att sätta in parallelltelefoner till samma ATA. Men visst kan man göra det. Mobiler med SIP-klient kan också programmeras på samma sätt.
Märk väl att en parallelltelefon med a,b eller c-nummer är gratis. Det räknas inte som ett nytt nummer. Mobile extension hos Cellip fungerar med vanliga mobilnummer (och ringer tillika med huvudnumret) men jag har inte testat det. Då betalar man vanlig avgift för mobilsamtal.
Dessutom finns det en mängd olika vidarekopplingar hos Cellip och man kan ha dem i serie så det ringer en massa nummer. Jag använde dem en tid men de är ganska invecklade att programmera och jag tycker bättre om parallelltelefonerna.
Den här informationen hittade jag på mitt eget konto. Jag vet inte om Cellip har all information tillgänglig allmänt. Troligen har andra operatörer liknande system men det känner jag inte till så bra.