Bra att det blev klart. Och då vet vi att PCI visas men inte cell id om det är ett 3G kort från rätt operstör. Jag tror, men grundat på för lite material, att om man har sim från fel operatör, cell id kan visas men inte RSRP eller andra signalvärden.
Edit: Bland de uppgifter du gav stod PS handover: ej ansluten. PS står för packet switch och det innebär att modemet velat få göra en handover av mobilt bredband från UMTS till LTE men att modemet inte blev attacherat/anknutet. Så redan där framgick att trafik på LTE ej medgavs. Här står lite mer men på den komplexitetsnivå som är karaktäristisk för LTE:
http://www.mpirical.com/blog/article/159
Hade modemet fått anknyta sig och registrera sig hade status kunnat meddelas som RRC (Radio reasource control) och där är de olika states/tillstånden RRC_idle eller RRC_connected.
http://ltehspa.blogspot.be/2012/01/rrc- … n-lte.html
Men eftersom modemet inte fick bli anknutet uppnåddes inget RRC state. När modemet inte får bli attached brukar det blinka förbi ett fönster om detta, åtminstone i telenors connection manager. om man valt engelska som språk. Följaktligen finns fyra tillstånd: non attached, attached, RRC idle /borde vara samma som attached/, RRC connected.
När en dataöverföring är avslutad går modemet efter en stund in i energisparande läge RRC_idle men är då berett att sparka igång igen och det svarar även på anrop (paging) från basstationen/EnodeB och levererar även sina mätdata angående signalnivåer till cellen för att det ska kunna beslutas om modemet bör ansluta till en ny cell, dvs göra en handover inom LTE. Finns ingen LTE cell efter förflyttning får det bli en PS/packet switch handover tlll UMTS eller GPRS/Edge. Modemet gör då en request/förfrågan om PS handover till annan typ av nät.
Eutran, utran och getran är fikonspråk för LTE, UMTS och GPRS/EDGE radio access nät.
Det blev alltså stopp tidigt då modemet ville vara med i nätet. Det blev nobb på attachment-stadiet för kortet hade inte behörighet att registreras i nätet så att kostnadskrävande tjänster kunde levereras. Cellen stämde av detta med operatörens HSS som är databas över tillåtna användare (på 4G i detta fall). Om du får bli attached så är du registrerad och då får du också göra connect för att starta datatrafik. Tyvärr verkar det som om ordet anslut används på svenska både för attach och connect. I alla fall används anslut för connect i connection manager. Det är bättre att använda engelska i connection manager eftersom terminologin är mer stringent och man dessutom kan googla på begreppen.
Vi har tidigare fått tillgång till telenors uppkopplingsprogram/ dashboard. Men det här från tele2 verkar innehålla lite mer uppgifter. Om möjligt vore det bra om du kunde få fram programmet som en fil som kan skickas.
Telias connection manager är totalt värdelös vad gäller uppgifter för att analysera varför det krånglar. Enligt Telias ofelbarhetsdogm lever vi ständigt i den bästa av världar där inga problem kan behöva lösas.
I det här fallet hade det dock inte varit något problem med Telia eftersom alla deras SIM numera är 4G öppna (inte nödvändigtvisa gamla kort).
Det vore bra att veta vad som yker upp om man skriver in fel APN men har ett i och för sig 4G fähigt kort, respektive om APN är fel och kortet dessutom inte gäller för 4G. Har man glömt att stoppa i ett SIM dyker också någonting om att det inte går att bli attached upp men det är då osäkert om signaldata och PCI visas. Jag är i Belgien nu och där kommer LTE först igång om ett par veckor så jag kan inte testa det.
LTE testare på 4G 2600, 1800, 900, 800 med Fritzbox AVM 6890, AVM6840, AVM6842, AVM 6820 och AVM 7590/7490/7390 samt diverse mifis från ZTE och Netgear. Några huaweimodem på hyllan.